Tuesday, October 8, 2013

Blog Dünyasının En İyi Kitap Blogları



Her iyi “bog yazarı” aynı zamanda iyi bir okuyucuğudur. Hatta yazdığından daha çok okur diyebilirim. Bolca blog gazete, dergi, kitap vs okuyan bloggerlar kendilerini o kadar belli ediyor ki… Yazı dilleri, kullandıkları kelimeler, kurdukları cümleler sıradanlıktan çok uzakta oluyor. Kitap bloggerlarının yazılarını okumak bu yüzden çok keyifli oluyor. Okuyana her defasında “Vayy bee” dedirtebiliyorlar.



 



Blog Hocam’ı takip edenler zaman zaman belli kategorilerdeki bloglardan beğendiklerimi bir araya getirerek tanıttığımı bilirler. Daha önce moda blogları,  yemek blogları, kişisel bloglar, teknoloji blogları ve gezi bloglarını derlemiştim. Bu kez yukarıda bahsettiğim kitap bloglarından bir derleme yapmak istiyorum.



 



 



Vampirellanın Güncesi



 



blog dunyasinin en iyi kitap bloglari 1



 



Temmuz 2011’den beri yayında olan Vampirellanın Güncesini, Türkiye'nin tek "genç yetişkin" kitap blogu olarak nitelendiyor yazarı. Vampirella’nın Güncesi’nde hangi kitapların, nereden, ne kadara alındığı, bu kitaplar hakkında yorumlar ve fotoğrafların yanı sıra yazarlarla yapılan söyleşiler kitap kurtlarının ilgisini çekiyor. Ayrıca Vampirella’nın puan tablosunda, yazarın okuduğu kitaplara verdiği puanları görebilir ve saın almayı düşündüğünüz kitaplar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.



 



 



Zimlicious



 



blog dunyasinin en iyi kitap bloglari 2



 



Zimlicious’ın yazarı Simay Hanım blogunda en büyük tutkusu olan kitaplarla ilgili herşeye yer veriyor. Uzun yıllardır blog yazarlığıyla uğraşan Simay Hanım, okuma yazma ile alakalı ilgisini çeken şeyleri Zimlicous’da paylaşıyor. Zimlicious’ın başarısı konusunda en önemli e-dergilerde biri olan “Kitapçı”nın da dikkatini çektini ve 5. sayısında bu bloga yer verdi.



 



 



Kitaplık Kedisi



 



blog dunyasinin en iyi kitap bloglari 3



 



Aslında bir kültür sanat blogu olarak nitelendirebileceğimiz Kitaplık Kedisi'nde kitap ağırlıklı yazılar yazıldığı ve ilgi gördüğü için bu listeye eklemek istedim. Kitap haberleri ve yorumlarının yanı sıra, blogun yazarı Elif Hanım’ın dekorasyon kategorisinde paylaştığı birbirinden güzel kitaplık resimlerine mutlaka göz atmalısınız.



 



 



The Reading Lady



 



blog dunyasinin en iyi kitap bloglari 4



 



Yaklaşık 1 yıllık bir blog olan The Reading Lady’nin içerik sayısı listedeki diğer bloglara göre az olsa da kalitesiyle öne çıkmayı başaran bir blog. Özellikle birbirinden değerli yazarlarla yapmış olduğu röportajlar, diğer ziyaretçilerinin olduğu gibi benim de dikkatmi çekti.



 



 



Rafların Arasından



 



blog dunyasinin en iyi kitap bloglari 5



 



2010 yılında yayın hayatına başlayan Rafların Arasından, 3 yılı aşkın süredir güncel kalmayı başarmış ve kitap hastalarını dopdolu içerik sunan bir blog. Şuan 4 adet yazarı bulunan blog, her hafta bir konuk yazar ağırlayarakiçeriğini çeşitlendiriyor.



 



 



Kitap Delisi Gizem



 



blog dunyasinin en iyi kitap bloglari 6



 



Blogun yazarı Gizem Hanım, en büyük tutkusu olan kitaplarını, yaşadıklarını, gördüklerini ve öğrendiklerini samimi bir şekilde okuyucularıyla paylaşıyor. Okuduğu kitaplar hakkında bilgi vermekle kalmıyor, kara sıra kişisel yazılar da yazıyor Gizem Hanım.



 



 



Liste elbette bunlarla sınırlı olamaz. 100’e yakın blogu yaklaşık 1 dk. inceledikten sonra içime sinenleri sizlerle paylaştım ama kitap kurtları için çok daha fazla takip edilecek blog var. Onlar da yorum bölümünden zamanla paylaşılır.



 



 



Special Thanks To…



 



Yukarıda blogları olmasa da, bu yazının oluşmasında katkıları olan Betil Hanım, Pınar Hanım ve Zehra Hanım’a çok teşekkür ederim.




No comments:

Post a Comment