Thursday, October 24, 2013

Ananaslı Sığır Eti...






    Emsan'ın hazırladığı bir etkinlikte bulunduğumdan ayrıntılarıyla bahsetmiştim ve tarifleri de yakında paylaşacağımı bildirmiştim sizlere sevgili blogcanlarım...O akşam hazırladığımız müthiş lezzetlerden biri olan Ananaslı Sığır Eti Emsan Çelik tencerede o kadar kısa sürede pişmişti ki lezzetide cabası denemenizi mutlak suretle tavsiye ediyorum eminim sizde bayılacaksınız evet sıra geldi o güzel ve nefisss tarife ...





ananasli sigir eti 1














         Malzemeler






  • 900 gr kemiksiz sığır budu veya bonfile kuşbaşı doğranmış


  • 1 adet soğan 


  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ yağ (mısırözü)


  • 1 adet pabrika (kırmızı )biber


  • 1-2 adet jalapeno biberi


  • 450 gr taze ananas dilimleri


  • 8 adet taze nane yaprağı 


  • 250 ml et suyu


  • Nane yaprakları ( süslemek için)


  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber




ananasli sigir eti 2






  Yapılışı:Öncelikle soğan ,kırmızı biber ,jalapeno biber ve ananaslarımızı doğruyoruz ... Tenceremize yağı koyup , etleri rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz... Soğan, kırmızıbiber ve jalapeno biberini bu  soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.... Ananasları tenceredeki etlere ilave ediyoruz.... Et suyunu ve nane yapraklarını ekleyip kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Taze naneyle süsleyip servis edin...


Afiyet Olsun..
.






No comments:

Post a Comment