Sunday, September 22, 2013

TEL TEL YUMUŞACIK AÇMA POAÇALAR




tel tel yumusacik acma poacalar 1
tel tel yumusacik acma poacalar 2




Malzemeler :



  • 1 su bardağı sıcak su

  • 1 su bardağı sıcak süt

  • 1 su bardağı sıvı yağı

  • 1 paket  instant kurumaya

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 3 çorba kaşığı sirke

  • 1paket kabartma tozu

  • 1 çorba kaşığı şeker

  • 125 gram oda ısısında tereyağı

  • Aldığı kadar un

  • tuz

  • İÇİ

  • 250 gram beyaz peynir

  • yarım demet maydanoz

  • çok az tereyağı



YAPILIŞI


1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu, sıvı yağı,yoğurdu,sirkeyi tuzu ve aldığı kadar unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurun mayalanmasını beklemeden 2 parçaya bölüyoruz, merdaneyle açabildiğimiz kadar ince açıyoruz, tereyağının yarısını yufkaya sürüyoruz rulo yapıp kenarda bekletiyoruz, diğer yufkayada aynı işlemi yapıp yarım saat bekletiyoruz, derin dondurucuda 5-10 dakika yağın donması için bekledikten sonra .Hamurumuzu 2 parmak kalınlığında kesip kestiğimiz tarafı masaya yatırıp oklavayla şekillerini bozmadan hafif açıyoruz, iç harcını koyup kenarları malzemesini tam kapatmayacak şekilde ortaya topluyoruz bir dilim domates ile  kapatıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip mayalanmasını bekliyoruz, veya ılık fırına koyup bekletiyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz .Açma gibi olanları pasta tabağı büyüklüğünde açıp tekrar çok az yağ sürüp rulo yapıyoruz  simit şekli verip yumurta sarısı sürüyoruz 



No comments:

Post a Comment