Monday, September 2, 2013

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ




kofteli bezelye yeme i 1


 


 


 


 


   Genelde tavuk veya kuşbaşı etli yapmaya alışkın olduğumuz bezelyeyi hiç misket köfteler ile yapmayı denediniz mi ? Parça eti sevmeyen çocuklar içinde alternatif olan bu yemek yanında makarna veya pilav ile oldukça besleyici ve doyurucu bir akşam alternatifi ...


 


   Ben mevsim itibari ile havuç almadığım için kırmızı biber kullandım. Siz kırmızı biber yerine havuç kullanabilirsiniz.


 


 


kofteli bezelye yeme i 2


KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ

300 gram kıyma

Minik bir kuru soğan

Tuz ,karabiber

1 tatlı kaşığı un

1,5 su bardağı taze bezelye

1 kırmızı biber

2 orta boy patates

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

1 çay kaşığı kekik

Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip soğanı rendeleyin ve iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yapıp hafif un serpilmiş bir tabağa dizin.

Sıvıyağ ve salçayı tencereye alıp biraz kavurun. Ardından bezelye ve minik doğranmış kırmızı biberi ilave edin ve 2 su bardağı su ilave edin.5 dakika sonra kaynamakta olan bezelyelere misket köfteleri ilave edin ve orta ateşte 10 dakika daha pişirin.

En son küp doğradığınız patates ve tuzu ilave edip 10 dakika daha pişirin .Yemeğin altını kapatın kekik serpin.

Afiyet Olsun.

Not: Patatesi önce koyarsanız fazla pişip dağılacaktır.

 


No comments:

Post a Comment