Tuesday, July 10, 2012

Midye Dolması, Midye Dolması Tarifi, Resimli Oktay Usta Midye Dolması

Midye Dolması


Malzemeler
►50 adet dolmalık midye
►1 bardak beyaz şarap
►4-5 iri soğan
►3 bardak pirinç
►1 kahve fincanı kuş üzümü
►1 çay kaşığı karabiber,tuz
►2 bardak zeytinyağ
►1 kaşık şeker
►1 demet maydanoz, dereotu
►1 kahve fincanı fıstık
►1 çay kaşığı tarçın, bahar


Midye Dolması Tarifi:
Midyelerin yosunları kazınarak çıkarılır,yıkanır, bıçak ucu ile sırtlarından Midye Dolmas
açılır, kabukları kökünden ayrılmadan sağa sola oynatılarak gevşetilir, içlerinden akan sular bir kaba alınır.
Soğanlar incecik doğranır, iki bardak yağ ile bir tencerede pembeleştirilir. Yıkanarak yarım saat önceden ılık suya bırakılmış pirinç salınır, biraz da pirinçle kavrulunca dört bardak sıcak su, şeker, tuz eklenir. Hafif ateşte suyunu çekip demlendirilir. Ateşten alınıp tepsiye boşaltılır; içine kıyılmış dereotu, maydanoz, kavrulmuş fıstık, üzüm, baharat konup karıştırılır.
Midyelerin pişeceği tencerenin dibine kırık midye kabukları, maydanoz sapları konur. Üzerine bir tencere kapağı kapatılır, midyelerin içleri hazırlanan pilavla doldurularak bu kapak üzerine yatık olarak dizilir, biraz tuz atılır, 3-4 bardak su gezdirilir. Midyelerin üzerine bir kağıt örtülür, en üstüne de bir kapak örtülür. Pişerken midyelerin açılmaması için üzerine bir ağırlık konur. Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir, hafif dibi tutmaya başlayınca bir bardak şarap ilave edilir. Kısa süre sonra ateşten alınır, soğutulur.





Sponsor Bağlantılar


Bu Tarife Yorum Yazın,

Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş

No comments:

Post a Comment