Friday, July 13, 2012

İslim Kebabı Tarifi





Malzemeler


  • 1,5 kg ince uzun patlıcan

  • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış

  • 3-4 adet küçük domates

Köfte İçin :


  • Yarım kg kıyma

  • 1 yumurta

  • 1 kuru soğan

  • 2-3 diş sarımsak

  • 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)

  • Tuz

  • Karabiber

Sosu İçin :


  • 2-3 domates

  • Sıvıyağ

  • 1 çay bardağı su

  • Tuz






Hazırlanışı


  • Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.

  • Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200 C'de pişirin.

  • Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.

  • Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin.

  • Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200 C'de pişirin.

  • Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.


No comments:

Post a Comment