Monday, July 2, 2012

Biber Dolması yemeği tarifi






   45 dk.    5 kişilik  






Malzemeler


½ Kg. Dolmalık Biber

350 gr. Orta Yağlı Kıyma

2 Kahve Fincanı Pirinç

1 Adet Orta Boy Soğan

1 Demet Maydanoz

2 Adet Orta Boy Domates

2 Tatlı Kaşığı Salça

3 Diş Sarmısak

½ Çay Bardağı Sıvıyağ

1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin

Tuz, Karabiber 










Hazırlanışı

  • Biber dolmalarını temizleyelim.

  • Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

  • Geniş bir kaba sıvıyağı alalım.

  • Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim.

  • Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım. Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.

  • Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim.

  • Geniş bir tencereye biberleri dizelim.

  • Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişirelim.

  • Ilındıktan sonra servis yapalım.




Biber Dolması yemeği tarifi


No comments:

Post a Comment