Sunday, November 10, 2013

burma tatlisi

Selam sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün burma tatlisi yazisini paylasmaya karar verdik.






burma tatlisi 1









burma tatlisi 2



burma tatlisi 3



burma tatlisi 4



burma tatlisi 5



burma tatlisi 6



burma tatlisi 7



burma tatlisi 8














Ramazan ne cabuk geldi gecti degilmi Dostlarim.Havalarin sicak olmasindan dolayi ilk baslarda nasilda korkardim.Ama Rabbim gercekten sabrini veriyor.cok kolay bir sekilde Orucumuzu tuttuk.Artik gelecek senelerden korkum yok cok sükür burma tatlisi 9 Tabi ömür olurda tutabilirsem eger.Dedimki Ramazan Bayramina has bir tatli yapalim söyle.Burma Kadayif Tatlisi bence tam Ramazan Bayramina uygundur Arkadaslar.Simdiden Bayram temizlikleri yapiliyordur kesin ve nerelere gidilicek diyede hesaplar edilmistir.Biz bu sene Ailecek burdayiz ve cocuklari luna parka götürmeye niyetimiz var Insaallah.Ikinci gün ise yine Ailecek Piknige gitmeyi planladik.Cogu büyüklerimiz Türkiyede tatilde oldugu icin bizde kendimize böyle bir plan yaptik.Simdiden herkeze Hayirli Bayramlar diliyorum.


























Burma Kadayif Tatlisi










Malzemeler :






Yarım kilo burma tel kadayıf


250 gr eritilmiş tereyağ


600 gr. Dövülmüş findik ici


















Şerbeti için






4 su bardağı su


4.5 su bardağı toz şeker


Yarim limonun suyu






















Yapilisi :














Tereyagini eritelim ve biraz ilitalim.Ilinmis yagimizi kadayifin icine katip kadayifi parcalanmadan güzelce tereyagi ile karistiralim.


Terayagli Kadayıfı tezgah üzerine tiftikleyerek yayın , üzerine fındik serpin ve basindan tutarak rulo yaparak   sarin.Sardigimiz ruloyu tepsiye saralim tekrardan.Bu sekidle tüm tepsi dolana kadar ayni islemi yapalim.


Kadayifimizi 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.


Pişim sırasında su ve şekeri limon suyunu  ilavesiyle tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın.


Kadayıfı fırından alır almaz kaynayan şerbeti üzerine gezdirin.


Soguyunca dilimleyip servis yapalim.


















Afiyet olsun
-->

Bu yazi ile alakali daha detayli yazi bulabileceginiz tavsiye ettigimiz bir web sayfasi : içinde kek hamuru olan hazır baklavalık yufkadan şerbetli tatlılar

No comments:

Post a Comment