Sunday, October 27, 2013

irmikli kal

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Bugunku konumuz irmikli kal.




irmikli kal 1


      Tüm arkadaşlarımın Regaip Kandilini Kutlar, huzurlu, mutlu, hür bir Türkiye'de nice kandiller dilerim.

Gerekli Malzemeler:

- 1+ 1/2 Su Bardağı İrmik

- 100 gr Tereyağ

- 4 Su Bardağı Su

- 2 Su bardağı toz şeker

- 200 gr Dil peyniri

- Tarçın (Üzerine serpmek için)

Yapılışı:

* Tereyağ, eritilir ve irmikler ilave edilerek kavrulmaya başlanılır.

* İrmiğin rengi çok değişmemelidir. (Kokusu çıkmaya başlaması yeterlidir.)

* Su ve şeker birlikte kaynatılır.

* Kavrulmuş irmiğin üzerine yavaşça ilave edilmeye başlanır ve topaklanmaması için hızla karıştırılmalıdır.

* Suyu verilen helva üzeri örtülerek , 5 dakika dinlendirilir.

* Tellendirilen dil peyniri, sıcak helvanın üzerine ilave edilerek, erimesi sağlanır. Üzerine tarçın serpilir.

* Helva ılık olarak tüketilmelidir.

AFİYET OLSUN.


Kesinlikle hosunuza gidecek guzel yazilar : irmikli kal

No comments:

Post a Comment