Tuesday, April 30, 2013

şifon kurdeleden değişik gül yapımı

Merhaba degerli site takipçilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün şifon kurdeleden değişik gül yapımı makalesini yayinlamaya karar verdik.


Dikiş odamda o kadar çok malzeme birikmiş ki nerde ne var ben bile unutuyorum bazen, şöyle bir toparlayayım derken kermeste değerlendirmeyi düşündüğüm organze çiçekler çıktı ortaya, organze tül parçalarından yapılan çiçeklerin nasıl yapıldığını merak eden olursa aşağıda kağıt üzerinde göstermeye çalıştım.



sifon kurdeleden degisik gul yapimi 1



Kare şeklinde kesilmiş organze parçalarını önce ortadan üçgen şeklinde katlıyoruz sonra o üçgeni tekrar bir üçgen şeklinde katlayıp kırmızıyla işaretlediğim yerlerden teğelliyoruz ve büzdürüp dikiyoruz, aynı şekilde beş tane yaprak yapıp hepsini en alttaki resimdeki gibi üst üste getirerek birbirine teğelleyip hepsini beraber büzdürüyoruz ve dikiyoruz...(model kağıt olduğu için 5. resimde yaprakların açık olarak birleştirildiğine aldanmayın önce tek tek büzdürülüp sonra diğerleriyle birleşecekler)... daha sonra göbek kısmına pul ya da boncuklar işleyip orta kısmını oluşturuyoruz.

Bu çiçekler üst resimde de görüldüğü gibi oldukça büyük boyutlarda, isteyen bunları istediği boylarda yapabilir.

Bu tür süslemeleri istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz, yatak örtüsü, kırlent,masa örtüsü ya da banyo paspası aklınıza ne gelirse gayet şık ve gösterişli oluyor. Yaprakları birleştirmeden tek tek kullanarak çiçeklerin etrafına yaprak olarakta kullanabilirsiniz.


sifon kurdeleden degisik gul yapimi 2



Bu konu hakkinda daha cok bilgi gorebileceginiz faydali bir kaynak : damat bohcaları suslemesi

No comments:

Post a Comment