Monday, April 22, 2013

baklava yufkasından kadayıflı börek

Merhaba sevgili web sitesi takipçilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün baklava yufkasından kadayıflı börek makalesini yayinlamaya karar verdik.


baklava yufkasindan kadayifli borek 1


Bayrama şöyle çıtır çıtır,hafif ama kolay bir lezzet mi arıyorsunuz..İşte tarif tam karşınızda..Kolay mı kolay,leziz mi leziz,çıtır mı çıtır...Haydi doğru mutfağa ,bayramda tatlısız kalmayın...Bu pratik muhteşem tatlıyı hemen hazırlayın..









baklava yufkasindan kadayifli borek 2



baklava yufkasindan kadayifli borek 3






MALZEMELER


 


30 adet baklava yufkası 1 paket


500 gr.tel kadayıf


250 gr.tereyağ


3 yemek kaşığı sıvı yağ


2 yemek kaşığı şeker


300 gr.ceviz

1 çay kaşığı tarçın


ŞERBETİ


2,5 su bardağı şeker


2,5 su bardağı su 


1 yemek kaşığı limon suyu


YAPILIŞI



  1. Öncelikle su ve şekeri bir tencereye koyup,10 dakika kaynatalım..10 dakika kaynayınca içine limon suyunu koyalım ve 5 dakika daha kaynatalım.Sonrada altını kapatıp,soğumaya bırakalım.Çok koyu bir şerbet olmayacak..


  2. Tereyağını eritip,sıvı yağla karıştıralım.Cevizleri irice dövüp,şekerle ve tarçınla karıştıralım.


  3. Telkadayıfı büyükce bir kaseye alıp yağın yarısı kadarını üzerine dökelim ve elimizle telkadayıfı hem yağla karıştırıp,hemde biraz ufak parçalara ayıralım.


  4. Baklava yufkasından üçer tane ayıralım,her katını ayrı ayrı fırçayla yağlıyalım ve üç taneyi üst üste koyalım.En ucuna yağladığımız telkadayıftan biraz koyup yayalım,onun üzerinede 2 yemek kaşığı kadarda cevizden serpelim.Daha sonra yavaşca rulo halinde kıvıralım.Sonrada bir parmak boyunda keskin bir bıçakla keselim ve yağlanmış payrexe dizelim.Üzerlerini tekrar fırçayla iyice yağlıyalım..Bütün yufkaları üçerli gruplar halınde hazırlıyalım.Ve 160 derece fırında yavaş yavaş ,yaklaşık 35 dakika kızarıncaya kadar pişirelim.


  5. Tatlılarımız pişine fırından çıkaralım,bir iki dakika kadar bekliyelim ve yavaşca soğuk şerbetimizi üzerine dökelim..


  6. Tatlımıza kullandığımız yağ size fazla gelebilir,ama korkmayın kullanın..Yağ tam gelecektir..Yufkamız nişastalı olduğu çin bütün yağı emecektir.Tatlınızı hazırlayıp,buzdolabına koyabilirsiniz,misafiriniz geldiğinde pişirip sıcak sıcak ta ikram edebilirsiniz..Daha güzel olur..Bu malzemeden 10 rulo,50 adette tatlı çıkıyor..Fazla gelirse malzemeyi yarıya bölebilirsiniz..Tatlınızı  ve şerbetinizi bir gün önceden hazırlayıp,buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Bayram sabahıda sıcak sıcak pişirip,misafirlerinize ikram edebilirsiniz..

AFİYET OLSUN..SEVGİLER..MUTLU BAYRAMLAR..













 






Bu konu hakkinda daha detayli bilgi gorebileceginiz onerecegimiz bir web sitesi : baklavalik yufkasindan börek

No comments:

Post a Comment