Saturday, March 22, 2014

EL Yapımı sıvı sabun

Merhaba sevgili web sitesi takipçilerimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün EL Yapımı sıvı sabun yazisini yayinlamaya karar verdik.

el yapimi sivi sabun 1


Geçenlerde gelen yorumların birinde sorulmuştu sıvı sabun yapımı, bu gün size sıvı sabun yapımı ile ilgili bilgi vereceğim.Sıvı sabunu 2 şekilde yapabiliriz biri kalıp sabunu eriterek,bir diğeri kostikle veya kostiksiz sabun yapımıdır.Diğerlerini uygulama biraz zor olduğundan ben size katı sabundan sıvı sabun yapımını anlatacağım.



Malzemelerimiz: 1 kalıp sabun (100gr.lık bebek sabunları olabilir veya 100,150 gr.arası beyaz sabun)



1 çorba kaşığı bal



1 çorba kaşığı gliserin (eczane ve aktarlarda bulabilirsiniz.)



ve iki litreye yakın su ,blender ve pompalı sabun kutuları



yapılışı : sabunu,iyice rendeliyoruz ve blendra boşaltıyoruz bir bardak kaynamış çok sıcak su koyup iyice karıştırıyoruz.Yarım bardak oda sıcaklığında su ekleyip yine karıştırıyoruz. Bal ve gliserini ekleyip yine iyice çırpıyoruz,15 dakika dinlendiriyoruz,ve tekrar çırpıyoruz.



Bu işlemlerimizden sonra elimizdeki malzeme 2 su bardağı olmuş olmalıdır.Ölçümüz beş,altı bardak oluncaya değin üzerine serin su ekleyerek sürekli çırpıyoruz,dolduracağımız kaplara boşaltıyoruz ama ağzını örtmüyoruz bir saat veya biraz daha bekleyip ağzını kapatıp çalkalıyoruz. kullanmadan önce çalkalayın. Bu tarif yaklaşık 1kiloluk birsıvı sabun ediyor.



sabunumuza bazı ilavelerde yapabiliriz mesela kaplara doldurduğumuzda bir kaç damla sevdiğimiz bir aroma yağı ekleyebiliriz, örn: lavanta,yasemin ,gül vb.



Sabunumuz renkli olsun istiyorsak gıda boyası ekleyebilirsiniz yada kullandığımız su bir şifalı bitki suyu olabilir,bunun için öce kullanacağımız bitkinin yoğun bir demlemesi yapılır ve süzülerek su sabunda kullanılabilir.Böylece kullandığınız bitkinin yararlı etkileride sabuna geçmiş olur.


bu arada,


yukarıda ki fotoraf bana ait değil uzun zaman önce netten bulmuştum ama neresi olduğunu hatırlamıyorum ne yazıkki.Sahibinin anlayışla karşılayacağını umuyorum.



Kesinlikle hosunuza gidecek enterasan makaleler : evde şampuan yapımı

No comments:

Post a Comment