Saturday, September 1, 2012

Oraletli Tatlı Tarifi


MALZEMELER:


Oraletli Muhallebi İçin;


  • 1 Çay bardağı toz oralet (ben kuşburnu oraleti kullandım)

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı nişasta

  • 2 çay bardağı su

Sütlü Muhallebi İçin;


  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 çay bardağı nişasta

  • 5 çay bardağı süt

  • ½ vanilya

YAPILIŞI:


  • Oraletli muhallebi malzemeleri bir tencereye konup kısıp ateşte karıştırılarak pişirilir.

  • Kaynayan muhallebi ılıdıktan sonra ıslatılmış kalıba dökülür. (ben dikdörtgen kek kalıbı kullandım)

  • Sütlü muhallebi malzemeleri tencereye aktarılarak kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır.

  • Kaynayan muhallebi oraletli muhallebinin üzerine eşit dağılacak şekilde dökülür.

  • 3-4 saat soğutulan tatlı servis tabağına ters çevrilerek aktarılır. Tatlımız servis için hazırdır afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment