Monday, September 17, 2012

Çikolatalı Brioş, Çikolatalı Brioş Tarifi, Resimli Oktay Usta Çikolatalı Brioş

Çikolatalı Brioş


Malzemeler
►5 adet yumurta
►25 gr maya
►500 gr un
►5 gr tuz
►100 gr toz şeker
►250 gr tereyağı (küp doğranmış)
İç malzeme:
►4-5 çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
►Çırpılmış yumurta sarısı


Çikolatalı Brioş Tarifi:
► Bütün malzemeyi bir kaba alın, mikserin hamur yoğurucu ikolatal Brio
uçlarını kullanarak karıştırp karışımı tezgâh üzerine alın ve güzelce yoğurun. Hamuru top haline getirip üzerini örtün ve oda sıcaklığında bekletip iki katı kabarıncaya kadar mayalandırın.
► Hamuru un serpilmiş zeminde yarım cm kalınlıkta açın. Kenarlarını keserek düzleyin. Üzerine damla çikolata serpip rulo yaparak sarın. Rulo hamuru 3-4 parmak eninde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında 12-14 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun..






Sponsor Bağlantılar


Bu Tarife Yorum Yazın,

Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş

No comments:

Post a Comment