Sunday, August 5, 2012

Susamlı Tavuk Tarifi











MALZEMELER

4 derisi ayiklanmis tavuk gögüs fileto (750 gr.)

Terbiye sos için:4 taze sogan

5 dis sarmisak

2 çorba kasigi susam

1 1/2 çorba kasigi seker

4 çorba kasigi soya sosu (60 ml.)

1/2 su bardagi haslanmis barbunya fasulye (100 gr.)

3 çay kasigi biber salçasi (15 gr.) 2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)

1 çorba kasigi sirke

3 çay kasigi domates salçasi

Dilege göre 3 çay kasigi susam yagi

YAPILIŞI

Kuru barbunya fasulyeyi sicak suda 2 saat islattiktan sonra tuzlu suda haslayin ve süzün.

Tavuk gögüslerini bir naylonun arasina koyup, döverek inceltin. Haslanmis kuru barbunya,

biber salçasi, zeytinyagi, taze sogan, sarmisak, susam, seker, soya sosu, tuz, karabiber,

sirke ve domates salçasini robotun ana haznesinde karistirin. Inceltilmis tavuk gögüslerinin

her iki yüzünü de hazirladiginiz terbiye karisimiyla kaplayin ve üstleri kapali olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmis tavuk gögüslerini kokusuz izgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pisirin

ve yesilliklerle servis yapin. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.







Susamlı Tavuk

No comments:

Post a Comment