Saturday, June 30, 2012

Alman Pastası, Çikolatalı Alman Keki Tarifi




































Çikolatalı Alman Keki Tarifi

     MALZEMELER






  • 3-4 su bardağı un






  • 4 adet yumurta






  • 1 çay bardağı kaynar su






  • 80 gr. bitter çikolata






  • 1 su bardağı süt






  • 200 gr. tereyağı






  • 2 çay bardağı toz şeker






  • 1 pk. vanilya






  • 1 pk. kabartma tozu






  • 1 yemek kaşığı limon suyu











 Üzeri için;








  •    1 yemek kaşığı tereyağı






  •    6 yemek kaşığı krema






  •    1 çay bardağı hindistan cevizi






  •    Yarım su bardağı ceviz içi






  •    Yarım su bardağı toz şeker






 YAPILIŞI

Bir cezvede sütü kaynatıp limon suyunu ilave edin, sütün kesilmesini sağlayın. Süt bir kenara alın.Bir tavaya tereyağı ve çikolatayı alıp yağ ve çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın. Çırpılmış yumurtaya sıcak suyu, kesilmiş sütü, tereyağı çikolata karışımını ekleyip mikserle karıştırın. Elenmiş unu ve diğer malzemeleri de ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırın. Keki yağlanmış yağlanmış kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kapağını açmadan pişirin.

Üst sosunu hazırlamak için;

Şeker ve tereyağını küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kremayı ekleyip ocaktan alın. Hindistan cevizi ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Karışımı kalıptan çıkardığınız kekin üzerine yayıp ve servis yapın. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment