Tuesday, January 14, 2014

buzluk poğaça tarifi

Merhaba degerli site ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün buzluk poğaça tarifi makalesini paylasmaya karar verdik.










buzluk pogaca tarifi 1



  • MALZEMELER


  • 4 adet yufka

  • 150 gram margarin

  • Su veya süt


  • İçi için :


  • Beyaz peynir

  • Maydanoz

  • Pul biber


  • Üzeri için :


  • Susam yada çörek otu

  • 1 adet yumurta sarısı



YAPILIŞI :

- Margarini eritin ve ılımaya bırakın.

- Yufkalardan birini tezgaha yayın.

- Bir kaşık veya yumurta fırçası yardımı ile yufkanın her yanını yağlayın.

- kinci yufkayı yağlanmış diğer yufkanın üzerine yerleştirin ve onu da aynı şekilde yağlayın.

- İki kat yufkanızı 8 eşit üçgen parçaya kesin.

- Parçaların yuvarlak kenarlarına bolca içten koyun.

- Kenarlarını içe katlayıp sigara böreği gibi sarın. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.

- Yaptıklarınızı buzluğa koyup dondurun.

- Buzluktan çıkardığınız börekleri çözülmesini beklemeden derince bir tepsiye yerleştirin ve üzerlerini geçecek kadar su ile doldurun.

- 2 dakika bu şekilde bekletin.

- Sürenin sonunda böreklerin suyunu sızdırarak içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.

- Birbirlerine değmemelerine dikkat ederek suda beklemiş tüm börekleri yerleştirin.

- Üzerine yumurta sarısı sürün. İster susam ister çörek otu serpin.

- Çözülmelerini beklemeden fırına verin ve 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.






Bu konu ile alakali daha cok yazi gorebileceginiz faydali bir sayfa : dondurucu börekleri

No comments:

Post a Comment