Tuesday, July 3, 2012

RAKI MEZELERİ - MALOHTA TARİFİ - TAZE FASULYE MEZESİ




RAKI MEZELERİ - MALOHTA TARİFİ - TAZE FASULYE MEZESİ NASIL YAPILIR



Bugün de sizlere Trabzon yöresinden bir rakı mezesi olan ve taze fasulye ile yapılan, Malohta tarifini vermek istiyorum.

Malzemeler:

700 Gr. Taze Fasülye

1 Su Bardağı Ceviz İçi

4 Diş Sarmısak

1 Tatlı Kaşığı Kişniş

1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber

1 Limonun Suyu

Tuz

Yapılışı:

Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayın, yıkayın ve ikiye kırın. Kırılmış fasülyeleri haşlayıp süzün. Bir havan yardımı ile; ceviz, sarmısak, kişniş ve kırmızı biberi beraberce dövüp, üzerine limon suyu ve tuzu katıp karıştırın. Bu sosu haşlanmış fasülyelerin üzerine döküp, soğuk servis yapın.

No comments:

Post a Comment