Malzemeler
150 gram ton balığı konservesi
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet küçük boy domates
Yarım çay bardağı mısır konservesi
1 endash 2 dal kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım paket dondurulmuş
kızartmalık patates, sıvıyağ
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Yapılışı
BEŞAMEL sosu hazırlamak için, tereyağını kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Sütü üzerine azar azar ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Ton balığını küçük parçalar halinde beşamel sosa ekleyin. Üzerine küp doğranmış kırmızı soğan ve domatesi ilave edin. Mısırları ve dereotunu ekleyip baharatla karıştırdıktan sonra kuplara paylaştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri yerleştirin. Üzerlerine hafifçe sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kuplardaki ton balığı eşliğinde servis yapın.
No comments:
Post a Comment