Sunday, February 26, 2012

Oktay Usta'dan Makarnalı Su Böreği Tarifi













Oktay Usta'dan Makarnalı Su Böreği Tarifi
Malzemeler:

2 yufka

1 kase makarna

maydanoz

dereotu

kaşar peyniri

beyaz peynir

Sosu için:

2 su b. süt

2 yumurta

1 çay b. sıvıyağ

Hazırlanışı: Makarnaları suyunu çekecek kadar su ile haşlayın. İç harcı için dereotunu, maydanozu, kaşar peynirini ve beyaz peynirini karıştırma kabına alarak karıştırın. İyice haşlanan makarnaları da bu karışıma dökün.

Sosu için sütü, yumurtayı ve sıvıyağı alarak iyice çırpın. Bu sosu da iç harca ekleyip hepsini harmanlayın.

Yufkanın birini tepsini altına yayarak kenarlarından sarkıtın. İkinci yufkayı da pili pili olacak şekilde üzerine ekleyin. İç harcını bu yufkanın üzerine serpip tekrar pili pili yufka ile kapatın. Kenarlarını üzerine çevirip, üstüne en son yağ sürüp 180 derecede pişirin.

No comments:

Post a Comment