bende sizler icin resmini cekip paylasmak istedim.
Basligi okuyunca yok daha neler paziylada tatlimi olur diyeceksiniz biliyorum ama daha durun hele siz birde malzemeleri okuyun :)) bu tatlida sogan bile var :)
tadina gelince cok degisik ama güzel oluyor , sevilmicek gibi deyil herkesin birkez dahi olsa denemesini tavsiye ederim ;)
Ölcü veremicem cünkü herkes kendi zevkine göre miktarini eklemeli.
Malzemeler:
istenildigi kadar taze yufka ( Kayinvalidem kendi hamur yogurup aciyor ama yufkaylada olur.)
Pazi , bir kücük sogan ve bir cay bardagi haslanmis pirinc
2-3 yemek kasigi tereyagi
Serbeti icin :
3su bardagi seker
2 subardagi su
seker kaynamadan soguk karistirilip üzerine dökülüyor ama bence kaynatilsa dahada bir güzel olur :)
Yapilisi:
Siviyagda ince dogranmis soganimizi az kavurdukdan sonra yikanip ince dogranmis pazimizi icine ekleyip soteliyoruz ve icine bir cimcik tuz atiyoruz,
önceden hasladigimiz pirinclerimizide icine katip karistiriyoruz.
yufkalarimizi suyla biraz islatiyoruz ve icine hazirladigimiz icten koyup rulo yapiyoruz yufkalarimiz ve icimiz bitene kadar devam ediyoruz.
Üzerine tereyagini eritip gezdiriyoruz önceden isitilmis firinda pisiriyoruz.
pisincede soguk serbeti üzerine gezdiriyoruz.
soguk servis yapiliyor...
No comments:
Post a Comment