Bayram da irmikli tatlı yaptım diğer şuruplu tatlılara göre daha hafif oldu ....
Bayramın üzerinden günler geçti ama belki gelecek bayramlarda hafif şuruplu tatlı tarifi arasanız hani burada var :) aklınızda bulunsun ....
irmikli tatlı |
Tarifi sevgili Mine'nin sayfasından almıştım .. Kendisine bu güzel pratik tarif için teşekkür ederek aynen aktarıyorum...
Malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine :
İri kıyılmış ceviz (orijinal tarifte yoktu ben ilave ettim)
Üzerine:
Bulamak için irmik
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su (şerbet kaynatılmayacak)
Yapılışı :
Hamuru hazırlamadan önce şeker ve suyu derin bir kaba koyun. Bu şerbeti ara ara kaşıkla karıştırın. Kaynatılmayacağı için bu şekilde şekerin erimesini sağlamış olursunuz.
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin ve ardından hamuru 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp içine iri kıyılmış ceviz koyun.
İrmiğe her tarafına gelecek şekilde bulayın. İrmiğe buladığınız tatlınızı tepsiye dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
Tatlılar piştikten sonra fırından çıkarın ve şerbeti dökün.
Şerbetlediğiniz tatlılarınızı arada ters yüz ederek şerbetini çekmesini sağlayın.
Servis sırasında dilerseniz toz antep fıstığı, hindistancevizi vs. serpin.
Not : 4 bardak şurup benim tatlılarıma yetersiz geldi ayrıca bir bardak daha şurup hazırlayarak üzerinden döktüm bu da aklınızda bulunsun belki aynı durumla karşılaşabilirsiniz....
Afiyet olsun.....
No comments:
Post a Comment