| |
YAPILIŞI : - Margarini eritin ve ılımaya bırakın. - Yufkalardan birini tezgaha yayın. - Bir kaşık veya yumurta fırçası yardımı ile yufkanın her yanını yağlayın. - kinci yufkayı yağlanmış diğer yufkanın üzerine yerleştirin ve onu da aynı şekilde yağlayın. - İki kat yufkanızı 8 eşit üçgen parçaya kesin. - Parçaların yuvarlak kenarlarına bolca içten koyun. - Kenarlarını içe katlayıp sigara böreği gibi sarın. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. - Yaptıklarınızı buzluğa koyup dondurun. - Buzluktan çıkardığınız börekleri çözülmesini beklemeden derince bir tepsiye yerleştirin ve üzerlerini geçecek kadar su ile doldurun. - 2 dakika bu şekilde bekletin. - Sürenin sonunda böreklerin suyunu sızdırarak içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. - Birbirlerine değmemelerine dikkat ederek suda beklemiş tüm börekleri yerleştirin. - Üzerine yumurta sarısı sürün. İster susam ister çörek otu serpin. - Çözülmelerini beklemeden fırına verin ve 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. |
Bu konu ile alakali daha cok yazi gorebileceginiz faydali bir sayfa : dondurucu börekleri
No comments:
Post a Comment