Çok zor durumda kaldığım zamanarda başvurduğum bir tarif. Yapımı çok kolay, denemelisiniz...
Malzeme:
3 adet yufka,
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ,
çörek otu...
Yapılışı:
Resim 1: Tepsiyi yağlayıp birinci yufkayı tepsiye yayalım.
Resim 2: İkinci yufkayı büzerek yerleştirelim.
Resim 3: Üzerine iç malzemeyi yayalım.
Resim 4: Kenardan taşan yufkayı içe doğru katlayalım.
Resim 5: Dört kenarını büzerek yerleştirelim.
Resim 6: En üste ikinci yufkayı açalım.
Resim 7-8-9: Alttaki diğer yufkaları biraz rahatsız ederek, en üst yufkanın uçlarını en alta doğru katlayalım ( daha uygun bir yöntem biliyorsanız o da olur ).
Resim 10: Heryere burnunu sokan keskin ruletimle böreğimi dilimledim.
Resim 11: Mini fırın tepsisine yerleştirilmiş böreğin dilimlenmiş hali.
Resim 12: Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kapta buluşturalım.
Resim 13: Boncuk boncuk bakan köy yumurtalarını ( bizim mahsul ) bir çırpıda çırpalım.
Resim 14: Dililenmiş böreğimize hertarafına yayarak dökelim.
Resim 15: Fırça yardımı ile böreğin üzerine iyice sürelim.
Resim 16: Çörek otu serpip pişirelim. Ben mini fırında 200 derecede pişirdim.
Resim 17: İşte piştiiii.
Bu konu ile alakali daha fazla yazi inceleyebileceginiz tavsiye ettigimiz bir internet kaynagi : yufkayla kolay su böreği
No comments:
Post a Comment