Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Taze Barbunya Yemegi
Gönderen Allah ne verdiyse On 23 Eylül 2013 Pazartesi 16 yorum
es selamü aleyküm dostlar .hayirli geceler
cok yalin bir tariftir aslinda kendileri , ama anne elinden cikinca lezzetin son son noktasidir .
cok malzeme istemez yanina aci biber tursusu helede anne kurmussa o tursuyu .
taze ekmekle doyulmaz ,ikinci tabak mutlak istenir ..
gecenin bir vakti yazmak zorunda kaldim oysaki kac gündür beklemekte arsivde .
malzeme
800 gr taze barbunya temizlenmis haliyle
1 orta boy kuru sogan
2 dis sarimsak
3 orta boy domates
1 tatli kasigi biber salcasi tepeleme
1 tatli kasigi tereyag
yarim cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi sirke
2 tatli kasigi toz seker
tuz karabiber
barbunyalari temizleyip yikayalim pisirecegimiz tencereye koyalim
üzerine sogani ve domatesi rendeleyelim sarimsagi da rendenin ince tarafindan gecirelim
üzerine yaglari, sekeri,tuzu karabiberi ekleyelim
ocaga koyup kapagini kapatalim
takii yagina ininceye kadar, arada karistirmak suretiyle pisirelim
1 litre suyu ekleyip orta ateste barbunyalar pisinceye kadar pisirelim
yaklasik 30-dakikada pisiyor cinsine göre belkide 40 dakika .
suyunu cok cekmesin kuru olmasin. ekmek banmak zevk olmali corba kadarda sulu degil tamam ;)
Annem canim annem.. barbunyalar elimde ellerin oldu, kokusunu sen diye cektim icime.
tursun ile özlem giderdim .sonrasimi ? ne sen sor, ne ben söyleyeyim .
diyecegim o ki hasretin öyle ki pilavin taneleri gözyasimla esit oldu
cok özledim seni annem. 27 sene devirdik Allahin izni ile. lakinnn hala alisamadik hasrete
Afiyet sifa olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment