2 su bardağı pirinci uzerını basacak kadar suda tencerede haşlıyoruz. haşlanan pırıncı soğuk suya tutuyorum.yapısmıyor dırı kalıyor.,
1,5 su bardağı yesıl mercımegıd ayrı bır yerde haşlayın.
kus uzumu ayrı bır yerde haşlayın.(ben 1 kucuk paketlerın tamamını haşladım. )
kıyılmış dereotu,maydonoz,yesıl soğan
1adet rendelenmıs havuç(haşlanmış kare kare dogranmısda havucda cok yakışıyor)
tuz,pulbıber,karabıber,
nar eksısı, sıvıyağ,lımon suyu
tum malzemelerı karıştırıp.servıs tabağına alın....
doyurucu bır salata oluyor..afıyet olsun...
( ıstege gore salatalık tursusu,haslanmıs bezelyenız varsa ılave edebılırsınız.)
( haşlanmış pırınc yerıne aynı malzemeler kullanılarak kuskus haşlayıp yapabılırsınız)
Bu konu ile alakali daha fazla bilgi gorebileceginiz degerli bir internet kaynagi : süslü salata tarifleri
No comments:
Post a Comment