KISIR
Malzeme
1 kase ince bulgur
1 kase sıcak su
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ sızma zeytinyağı karışımı
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
1 tutam toz kırmızı acı biber
7 dal yeşil soğan
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 orta boy domates
Yapılışı
Bulguru sıcak suyla ıslatalım ağzı kapalı.
Bulgur ılıyınca yoğurma kabına alıp, yağ, baharatlar, dövülmüş sarımsak, limon suyu, nar ekşisi ve salçayı katıp fotoda gösterdiğim şekilde bulguru iki avuç aramıza alıp ovuşturarak yoğuralım.
Bu kısırın püf noktası sadece yoğurmasındadır avuç arası yapılıyor inanın tadını etkiliyor. Etsiz çiğ köfteyide sinide yoğurarak yaparım oda bi başka nefis oluyor :))
İnce kıyılmış maydanozu katıp yoğuralım iyice.
İnce kıyılmış soğanı katalım her yerine dağılancaya kadar yoğuralım.
Kabukaları soyulmuş küçük doğranmış domatesi ilave edelim macun kıvamına gelene kadar
dediğim şekilde yoğuralım.
Domates, biber ve limonla süsleyip servise sunalım.
Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun
No comments:
Post a Comment