* 1 büyük şişe konserve enginar kalbi
* 1 küçük şişe garnitür konserve
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 tane kesme şeker
* 1 çay kaşığı beyaz un
* Tuz
* 1/2 su bardağı ılık su
Üzeri İçin:
* 1/2 demet dereotu
Afiyet Şeker Olsun..
* Enginar kalbi enginarın tam ortasında bulunan tüylü ve dikenli kısımdır.Tüylü kısım çıkarıldığında enginarın kalbine ulaşılır.Bu lezzetli kısmı bulabilmek biraz zordur, enginar daha çok küçükken alınmalıdır. Enginar kalbini konserve bulmanız mümkündür.
* Enginar kalbi pahalı ve lezzetli bir sebzedir.
* Yemeğin içine koyacağınız garnitürü isterseniz kendiniz hazırlayabilirsiniz.
* Yemeği pişirirken sıralamayı unutmayın.
* Zeytinyağlı yemekler bir gece bekletilirse daha lezzetli olur.
* Başka zeytinyağlı yemekler için bakabilirsiniz.
*
AĞUSTOSTA BEYNİ KAYNAYANIN, ZEMHERİDE KANI KAYNAR.
No comments:
Post a Comment