UN HELVASI (SIVI YAĞ İLE) |
Yılın ilk kandili olan mevlit kandili ile mübarek günlerde başlamış oldu.Çok özel çok manevi bir gün,layıkıyla yaşamak lazım.
Bizler;
''Titremene lüzum yok, Ben kral değilim.! Kureyş'li, kuru ekmek yiyen bir Kadının Oğluyum'' diyen bir peygamberin ümmetiyiz,ne mutlu bize...
Gelelim un helvasına; bugün sizlere hem hafif hemde nefis bir un helvası tarifi getirdim,bugüne de bu tarif yakışırdı zaten.Süt katmadığım ve öyle sevdiğim için rengi oldukça koyu.Un helvası konusunda oldukça uzman olan eşim kolay kolay her un helvası beğenmez,ondan bile çoktan onay almıştır ve bunu sahiden hak ediyor:)
şiddetle öneririm,siz de yapın,afiyetle yiyin.
İrmik helvası tarifime BURADAN ,kandil simidi tarifime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
UN HELVASI (SIVI YAĞ İLE) |
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle su ve şekeri derin bir kasede karıştırıp eritelim.Diğer taraftan çelik tencereyi ocağın en küçük gözüne alıp,sıvı yağı ekleyip kızdıralım.Kızan yağa unu ekleyip kavurmaya başlayalım.Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar sabırla kavuralım.Rengi sütlü kahve olduğunda (alttaki fotoğrafta aşamaları sırasıyla var,4. fotoğraf) şerbetini ekleyip hızlıca karıştıralım.Şerbetini iyice çeken helvayı (fotoğraftaki 6.aşama) en az 6-7 dakika daha kavuralım.Bu aşama çok önemli,şerbetini çekti diye helvayı ocaktan almayalım,biraz daha kavuralım ki tam kıvamında bir helva olsun.Kavurma işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz şekli verip (ben dondurma kaşığı kullandım ) ılık olarak servis edelim.
UN HELVASI (SIVI YAĞ İLE) |
Diğer önemli noktalardan biri de helva şerbetini çektikten sonra biraz daha kavurmak,bu da en önemli kıvamı için çok önemlidir.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ilgilenebileceginiz enterasan makale : sulu irmik helvası nasıl yapılır
No comments:
Post a Comment