Friday, August 2, 2013

çerkez böreği

Selam degerli site okurlarimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün çerkez böreği yazisini paylasmaya karar verdik.

39. TARİFİN ADI : VELİBAHT - ÇERKEZ BÖREĞİ

GÖNDEREN : ZEYMURAN CAFE


cerkez boregi 1


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için   TIKLAYINIZ .

malzemeler:

1 paket yaş maya

1 su bardağı su

1 su bardaı süt

1 tatlı kaşığı toz şeker

tuz

alabıldıgı kadar un

iç malzeme:

patates

tuz

üzerine :

tereyagı ya da margarin

yapılışı:

süt ve su bırleştırılerek ılıktan bıraz daha sıcak olacak şekılde kaynatılır ıcerısıne şeker eklenır maya ılave edılır elle karıştırılarak eritilir

bir kabın içerisine un konulur tuz ilave edilir mayalı şekerlı su süt karışımı eklenerek yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir kabarması ıcın yaklasık 1,1 buçuk saat dınlendırılır

patates haşlanır çatalla puruzsuz oluncaya kadar sıcakken ıyıce ezılır hafıfe tuz eklenır

hamurdan bezeler yapılır

unlanmıs zemınde tatlı tabagı buykulugunde 1 cm kalınlıgında açılır ortasına patates ezmesi konulur agzı büzülerek toparlanarak kapatılır,oklavayla ınce bır şekılde lavaş kalınlıgında açılır

teflon tavada ya da saçta arkalı önlü pişirilir

sıcakken üzerine tereyagı ya da margarin sürülerek servıs edılır

üst üste açıp pasta gıbı dılımleyerek servıs edebılecegınızı gıbı rulo yaparak da servıs edebılırsınız

afiyet olsun...

hamuru sütle yogurmak zorunda degilsiniz sadece su ile de yogurabılırsınız

hamurun buyklugune kendınız karar verebılırsınız


Ziyaret etmeniz gereken ilginc siteler : çerkez mantısı

No comments:

Post a Comment