Hem çok pratik,hem de farklı bir börek çeşidi olan laz böreğini korkarak yaptığımı itiraf edebilirim.Zihnimde tatlı bir börek nasıl olur soruları eşliğinde yapıverdim.İyi ki de yapmışım.Olumlu tepkiler alınca sevindim tabi..zaten hazır baklava yufkasıyla yaptığım için kolay oldu.
MALZEMELER: 20 adet baklavalık yufka
200 gr margarin(eritilmiş)
İÇ HARCI İÇİN: 1 litre süt
9 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: Pudra şekeri
YAPILIŞI: Öncelikle iç harcının malzemelerini bir tencereye koyup pişirelim.Harcımızı bir kenara alıp soğumaya bırakalım.Ardından margarini eritelim.İlk on yufkayı, silikon fırça yardımıyla aralarına erittiğimiz margarinden serpiştirerek borcama dizelim.Arasına soğumuş olan harcımızı dökelim(eğer harcınız çok katılaşmışsa biraz çırpın).Kalan on yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üzerine döşeyin ve kare dilimler halinde kesin.Artan margarini her tarafına gelecek şekilde yufkarın üzerine dökün.180 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Pratik Hazır Yufka Böreği
Pratik olmasının yanı sıra iç harcıyla farklı olan benim ve misafirlerimin beğenerek yedikleri kolay bir börek çeşidi.
MALZEMELER: 6 adet yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İÇ HARCI İÇİN: Lor peyniri,kuru soğan,kırmızı toz biber,tuz ve zeytinyağı
YAPILIŞI: Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.Peynirin içine soğanı küçük küpler halinde doğrayıp katalım.Peyniriniz tuzsuzsa biraz tuz ve toz biber katıp,yağını da ekleyerek karıştırın.Yufkalardan iki tanesini alıp ,aralarına sıvı harçtan sürüp 8 parçaya bölün(aynı sigara böreği yapar gibi).Geniş kısmına iç harcından koyup biraz sıkıca sarın.(bol sarınca piştikten sonra fosalıyor).Bütün yufkalara bu şekilde aynı işlemi uygulayın.Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Hosunuza gidebilecek enterasan makaleler : patatesli rulo börek tarifi oktay usta
No comments:
Post a Comment