MALZEMELER:
Oraletli Muhallebi İçin;
- 1 Çay bardağı toz oralet (ben kuşburnu oraleti kullandım)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı su
Sütlü Muhallebi İçin;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 5 çay bardağı süt
- ½ vanilya
YAPILIŞI:
- Oraletli muhallebi malzemeleri bir tencereye konup kısıp ateşte karıştırılarak pişirilir.
- Kaynayan muhallebi ılıdıktan sonra ıslatılmış kalıba dökülür. (ben dikdörtgen kek kalıbı kullandım)
- Sütlü muhallebi malzemeleri tencereye aktarılarak kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır.
- Kaynayan muhallebi oraletli muhallebinin üzerine eşit dağılacak şekilde dökülür.
- 3-4 saat soğutulan tatlı servis tabağına ters çevrilerek aktarılır. Tatlımız servis için hazırdır afiyet olsun…
No comments:
Post a Comment