Malzemeler
- 1,5 kg ince uzun patlıcan
- 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
- 3-4 adet küçük domates
- Yarım kg kıyma
- 1 yumurta
- 1 kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 domates
- Sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
- Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200 C'de pişirin.
- Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
- Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200 C'de pişirin.
- Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.
No comments:
Post a Comment