35 dk. 6 kişilik
Malzemeler
1 Kg dolmalık kabak
2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
300 Gr orta yağlı kıyma
2 Adet büyük boy domates
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
- Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
- Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
- İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
- Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
- Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
- Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
- Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
- Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
Etli Kabak Dolması yemeği tarifi
No comments:
Post a Comment