Tuesday, July 3, 2012

Etli Kabak Dolması yemeği tarifi



















 35 dk.    6 kişilik  








Malzemeler


1 Kg dolmalık kabak

2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç

300 Gr orta yağlı kıyma

2 Adet büyük boy domates

2 Adet soğan

1 Çorba kaşığı margarin

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yeteri kadar tuz 











Hazırlanışı






  • Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.






  • Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.






  • İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.






  • Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.






  • Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.






  • Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.






  • Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.






  • Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.













Etli Kabak Dolması yemeği tarifi



No comments:

Post a Comment