45 dk. 5 kişilik
Malzemeler
½ Kg. Dolmalık Biber
350 gr. Orta Yağlı Kıyma
2 Kahve Fincanı Pirinç
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatlı Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
½ Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
- Biber dolmalarını temizleyelim.
- Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.
- Geniş bir kaba sıvıyağı alalım.
- Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim.
- Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım. Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.
- Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim.
- Geniş bir tencereye biberleri dizelim.
- Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişirelim.
- Ilındıktan sonra servis yapalım.
Biber Dolması yemeği tarifi
No comments:
Post a Comment