Wednesday, March 14, 2012

Dana Dolması Nasıl Yapılır

DANA DOLMASI

MALZEME:

1 kilo kemiksiz dana pirzolası,

1 adet soğan,

2 diş sarımsak,

250 gram koyun kıymğası,

1 tane havuç,

250 gr. sade yağ

3 tane iri olgun domates,

maydanoz,

tuz biber,

bir çorba kaşı­ğı un,

yarım kilo patates.

YAPILIŞI:

Kemiksiz ince kesilmiş dana pirzolasının her birinin üstü­ne yarım soğan rendesi ve 1 çorba kaşığı unla sade yağda ha­fif kavrulmuş kıyma konur. Dolma gibi sarılıp, iple ortasın­dan ve iki yanından bağlanır, soğan, 2 diş sarmısak, havuç ile sade yağda bir iki defa çekilir. Bir tepsiye dizilir, üstüne et su­yu, yarım kahve fincanı sirke, domates veya domates salçası, tuz, biber konur, orta hararetteki ateşte yavaş yavaş pişirilir.

Haşlanmış patatesler sade yağda hafif kızartılır üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servis yapılır.
Onerimiz guzel siteler : nakis aplikali fantazi bir pike takimi

No comments:

Post a Comment